Un loc de muncă este greu de păstrat în zilele acestea. Cu atât mai dificil este pentru mamele care aduc pe lume copii şi stau acasă să-i crească.

Multe sunt nevoite să renunţe la concediul de creşterea copilului şi să reînceapă serviciul pentru a nu-şi pierde locul de muncă. Dacă au bunici sau rude care să le ajute cu cel mic sau dacă îşi permit o bonă, se pot considera norocoase. Totuşi, tot mai multe femei nu au cu cine să-şi lase copilul şi apelează la creşe.

În prezent, în judeţul Constanţa, funcţionează cinci creşe. Toate sunt peste capacitate, deşi personalul este în deficit. Şansa ca să prindă un loc este destul de mică. „Avem 250 de locuri şi peste 600 de cereri. De exemplu, din Creşa nr. 2 au plecat la grădiniţă 40 de copii, iar noi am acceptat 100 de cereri. Cea mai veche din acestea este din data de 3 februarie 2010”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Cezara Dima, şeful Serviciului de Administrare Creşe din Primăria Constanţa. Aşadar la 1 septembrie 2012 a intrat în creşă cel puţin un copil înscris cu mai bine de un an şi jumătate în urmă. De altfel, majoritatea cererilor sunt depuse de părinţi când cei mici nu au încă vârsta de doi ani, ca să fie siguri că prind un loc. „Noi am acceptat atât de multe cereri pentru că multe dintre ele au fost depuse cu ani în urmă şi nu mai este cazul. Fie copilul a fost primit în grădiniţă, fie părintele a găsit o bonă ori un bunic a ieşit la pensie. În plus, unii vin, stau câteva zile şi renunţă”, a mai explicat şeful creşelor.

Pentru mai multe detalii click aici.