Un proiect de amploare al Primăriei Braşov, care intenţionează ca, după modelul marilor metropole, centrul oraşului să fie doar pietonal, propune o variantă de ocolire a zonei, pe la marginea pădurii de După Ziduri şi peste pârâul „Spurcata”.

Tunelurile ar urma să fie în zona Bastionului Graft şi a Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele două monumente istorice. Şoseaua ar urma să pornească din Livada Poştei şi să ocolească actualele străzi Mureşenilor şi George Bariţiu, pe lângă pădure, prin zona După Ziduri, şi să iasă pe la Maternitate peste pârâul Graft, unde ar urma să fie şi cel de-al doilea tunel.

Conform proiectului propus, actuala alee pietonală de După Ziduri nu ar fi desfiinţată. Tot în cadrul acestui proiect este prevăzută construirea unei parcări multietajate în zona Bibliotecii Judeţene. Capacitatea parcării propuse este de 322 locuri, repartizate pe 4 niveluri.

În acest moment, documentaţia pentru acest proiect, se află în perioada de avizare la Comisia de Cultură, după care se va trece la etapa următoare de obţinere a celorlalte avize.