Coreea de Nord a postat pe Internet o nouă înregistrare video de propagandă, vineri, în care militarii nord-coreeni invadează capitala sud-coreeană, Seul, şi iau ostatici mii de americani staţionaţi în sudul peninsulei.

Acest film de patru minute, „Un război scurt de trei zile”, a fost postat pe site-ul oficial al regimului nord-coreean, Uriminzokkiri, care difuzează propaganda presei de stat.

În ultimele două luni, Coreea de Nord a postat mai multe înregistrări video de acest tip pe site-ul său de Internet. Tensiunea a crescut în peninsula coreeană de la începutul lui decembrie, de la tirul de rachetă nord-coreean, asimilat de Seul şi Washington unui test de rachetă balistică.

Înregistrarea video de vineri arată mii de soldaţi paraşutaţi deasupra Seulului, în timp ce tancurile şi vehiculele blindate traversează frontiera şi se îndreaptă spre capitala sud-coreeană. Aproximativ 150.000 de cetăţeni americani „sunt luaţi ostatici”.

Precedentele înregistrări video arată în special Casa Albă şi Capitoliul din Washington în flăcări, New York-ul distrus de incendii sau pe preşedintele Barack Obama şi soldaţii americani având aceeaşi soartă.