Tribunalul Bucureşti a respins cererea fostului prim-ministru Adrian Năstase de eliminare din pedeapsa cu închisoarea a celor şase zile petrecute la Spitalul Floreasca, unde fusese internat după tentativa de sinucidere, judecătorul admiţând argumentele Parchetului.

Decizia tribunalului poate fi contestată de Năstase la Curtea de Apel Bucureşti, care va tranşa definitiv această chestiune.

„Perioada de spitalizare nu poate fi calculată ca executată dacă persoana condamnată îşi provoacă afecţiunile pentru care necesită internare”, a spus, marţi, procurorul de şedinţă, în cadrul căreia s-a luat în discuţie cerererea lui Adrian Năstasede a-i fi scăzute din pedeapsa cu închisoarea cele şase zile cât a fost spitalizat.

Procurorul de şedinţă a arătat în faţa instanţei că, potrivit normelor legale în vigoare, nu se compută la perioadă efectiv executată zilele petrecute de condamnaţi în spitalele publice sau în spitalele penitenciarelor, când afecţiunile pentru care au fost internaţi au fost autoprovocate tocmai pentru a scăpa de executarea pedepselor.