Masa îmbelșugată de Paște este un prilej excelent de a te reuni cu familia și prietenii, dar în același timp alimentele grele pe care le consumi își pun amprenta și asupra siluetei. Kilogramele în plus, senzația permanentă de stomac umflat și oboseală prelungită sunt semne care îți indică faptul că a venit momentul să îți detoxifici organismul de toate substanțele rele pe care le-ai acumulat în zilele de sărbătoare.

Alimentele pe care le poți consuma pentru o detoxifiere rapidă după Paște sunt:

1. Lămâile

Dacă de sărbători ai consumat sucuri carbogazoase și te-ai delectat cu pahare de alcool, acum este momentul să uiți de ele și să te întorci la bananele lămâi. Hidratarea optimă după un festin de 3 zile și 3 nopți este un pas obligatoriu pentru detoxifiere și pentru îmbunătățirea digestiei, iar lămâie contribuie din plin la aceste procese. Zilnic, ar trebui să bei 3 l de lichide, iar pentru a ajunge la această cifră, poți alterna consumul de apă plată, consumul de limonadă proaspătă și consumul de ceaiuri cu lămâie.

Lichidele accelerează procesul de ardere a grăsimilor și curăță organismul de toxine. În același timp, îți măresc energia și diminuează stările de oboseală.

2. Merele

Bogate în fibre, apă, minerale și vitamine, merele sunt un adevărat deliciu, atât pentru papilele gustative, cât și pentru organism în ansamblul lui. Fibrele sunt substanțe nutritive esențiale în procesul de detoxifiere, astfel că poți consuma câte mere dorești, sub orice formă dorești.