O serie de atentate comise joi a provocat în total moartea a 92 de persoane, dintre care 81 într-o instituţie frecventată de membri ai minorităţii şiite în capitala provinciei pakistaneze instabile Balucistan, au anunţat autorităţile.

Un prim atac cu bombă a provocat moartea a 11 persoane şi rănirea altor 27 într-o piaţă foarte frecventată din acest oraş din provincia cea mai săracă din Pakistan, vecină cu Iran şi Afganistan. Dispozitivul exploziv a fost amplasat pe un vehicul al unei unităţi de paramilitari.

Ulterior, în cursul serii, un dublu atentat a vizat un club de biliard plin dintr-un alt cartier, cu majoritate şiită, au declarat autorităţile locale.

Acesta a provocat 81 de morţi, dintre care „nouă membri ai personalului de poliţie” şi un cameraman al unei televiziuni locale, şi 121 de răniţi, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Quetta un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei, Mir Zubair Mehmood, care nu a exclus ca acest bilanţ să crească.

Acesta este atacul sinucigaş cel mai sângeros din Pakistan după ce doi kamikaze au provocat moartea a 98 de persoane acţionându-şi încărcăturile explozive în faţa unui centru de formare a poliţiştilor din Shabqadar, la 13 mai 2011, la scurt timp după ce militarii americani l-au ucis pe teritoriul pakistanez pe liderul Al-Qaida Osama ben Laden.