Potrivit clasamentului realizat de grupul independent de afaceri „Economist Intelligence Unit”, cele mai ieftine oraşe din lume sunt Karachi din Pakistan, oraşele indiene Mumbai şi New Delhi, urmate de Kathmandu din Nepal. Capitala noastră se clasează pe locul al cincilea.

Pe primul loc al clasamentului celor mai scumpe oraşe din lume a fost păstrat Tokyo, în ciuda deflaţiei şi a devalorizării yenlui.

Creşterea economică din Asia este din ce în ce mai accentuată, lucru care se observă şi din top. În prezent, Asia are 11 oraşe în topul celor mai scumpe 20 de oraşe din lume, în timp ce Europa are doar opt oraşe. Surprinzător este faptul că Statele Unite ale Americii nu are niciun oraş inclus în top.

Worldwide Cost of Living este realizat de două ori pe an de EIU şi ia în calcul preţurile a 160 de produse şi servicii, inclusiv hrana, băutura, chirii, utilităţi şi taxele de şcolarizare.

Bucureștiul se află pe locul al cincilea în clasament alături de Karachi (Pakistan), Mumbai (India), New Delhi (India), Kathmandu (Nepal) și Algiers (Algeria).