Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL va răspunde invitaţiei primului ministru de a discuta pe măsuri economice pentru sprijinirea mediului privat din România şi dezvoltarea clasei de mijloc şi a arătat că premierul „caută soluţii la opoziţie”.

„Eu observ că domnul prim ministru, care până acum nu a luat nicio măsură pentru relansarea economiei, caută soluţii la opoziţie. Primul ministru trebuie să recunoască faptul că situţia dezastruoasă a economiei i se datorază în întregime, tăierea investiţiilor nu poate să creeze locuri de muncă şi nici măcar să le menţină pe cele existente, aşa că s-a ajuns ca în iulie să-şi piardă locurile de muncă 29 de mii de români la care se adaugă cei 16 mii care şi-au pierdut locurile de muncă în iunie”, a spus Vasile Blaga.

El a arătat că s-a ajuns ca neîncasările de buget pe primele şase luni să fie de 6,5 miliarde de lei.

Liderul PDL a mai spus că în cele 14 modificări ale Codului Fiscal, „aproape una pe lună, a introdus 23 de noi taxe şi impozite, din care nu fac parte coplata, taxele şi impozitele locale, timbrul judiciar”, menţionând că astfel s-a ajuns la scăderea puterii de cumpărare şi la paralizarea sectorului privat.

„Victor Ponta nu înţelege că omoară sectorul privat şi că acum este momentul reducerii fiscalităţii. S-a gândit Victor Ponta câte locuri de muncă s-ar crea prin reducerea cotei unice? S-a gândit Victor Ponta cu cât ar creşte încasările la buget prin creşterea consumului dacă s-ar mări salariul minim? Soluţia este ca Guvernul să lucreze alături de sectorul privat care este într-o situaţie disperată şi să nu-l strivească cu noi taxe şi impozite”, a adăugat liderul PDL.

„Vom răspunde invitaţiei primului ministru de a discuta pe măsuri economice pentru sprijinirea mediului privat din România şi dezvoltarea clasei de mijloc”, a precizat Vasile Blaga.