PDL este principala forţă politică de dreapta şi exemplul unor fuziuni de succes de dreapta, a declarat, miercuri, președintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

Noi considerăm că suntem principala forţă politică a dreptei în acest moment. PDL este exemplul unor fuziuni de succes pe dreapta, cum a fost PD şi PLD, sau chiar a unor alianţe de succes de dreapta cum a fost Dreptate şi Adevăr (DA). Aşa cum am garantat, PDL va câştiga alegerile generale din 2016, iar prezidenţiale vor fi câştigate de candidatul susţinut de PDL. Cerem şi aici, la Râmnicu Vâlcea, guvernului, să declanşeze alegeri pentru Primăria Râmnicu Vâlcea pentru a recupera această instituţie, prin deputatul Romeo Rădulescu, cel care va fi candidatul nostru„, a spus Blaga, conform Agerpres.

Referitor la relația cu președintele Traian Băsescu, liderul PDL a precizat că “nu are nimic să-şi reproşeze în această relaţie”.

Domnul Traian Băsescu a ales un drum politic, nu sunt eu în măsură să-l comentez. PDL merge pe drumul său. Nu cred în personaje providenţiale. Nimeni nu poate trece cu vederea meritele domnului Traian Băsescu, aşa cum nimeni nu poate trece cu vederea meritele PDL alături de Traian Băsescu. Un PDL puternic a asigurat victoria la alegerile din anul 2009. PDL a fost singurul partid care a fost lângă Traian Băsescu în anul 2007, în vara anului 2012, Monica Macovei, Traian Ungureanu au fost alături de statul de drept şi implicit alături de Traian Băsescu”, a mai spus Blaga.

Acesta a fost prezent miercuri, la Râmnicu Vâlcea, alături de trei dintre candidaţii PDL pentru alegerile europarlamentare, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.