Democrat-liberalii sunt principalii vinovaţi pentru căderea Guvernului Ungureanu în urma moţiunii de cenzură şi nu foştii aliaţi din coaliţia de guvernare a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga, într-un interviu acordat ziare.com.

„Eu nu aş da vina pe UDMR pentru pierderea majorităţii în Parlament de către guvernul Ungureanu, la moţiunea de cenzură. Au fost extrem de corecţi şi nici măcar un singur parlamentar UDMR nu a votat împotriva guvernului Ungureanu, certific lucrul acesta. Sigur, lucrurile au fost împărţite la UNPR, dar şi aici majoritatea a votat pentru guvernul Ungureanu”, a spus Vasile Blaga.
Preşedintele PDL a mai punctat că la ora actuală, nu există un lider european de guvern sau şef de stat care să mai aibă peste 50% popularitate.
„Inclusiv Angela Merkel a coborât în sondaje până la 37% şi totuşi Bundestagul nu ia în calcul suspendarea acesteia”, a punctat Blaga.
În privinţa evoluţiei politice a PDL, Vasile Blaga a subliniat că partidul se află la ora actuală în jurul a 22-23%.
Liderul PDL a evitat să ofere un pronostic privind atingerea pragului de prezenţă la referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu.
„Eu nu aş vrea să mă pronunţ. Nu am făcut niciodată astfel de prognoze. Sigur, mergând pe toate analizele de până acum, pragul nu va fi atins. Dar nu vreau să mă pronunţ”, a mai spus Blaga