Alertă privind băuturile contrafăcute cu metanol din Republica Cehă se extinde și în România, după ce în Polonia și Cehia au murit 27 de persoane și câteva zeci au ajuns la spital intoxicate cu alcool contrafăcut.
Autoritățile noastre verifică dacă și aici se vând băuturile morții, mai ales vodcă și rom, aduse din Cehia. La Suceava, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că va interzice aceste produse, dacă vor fi identificate în magazine.

Direcția de Sănătate Publică recomandă populației să nu cumpere băuturi alcoolice din surse neautorizate.

Cei de la DSP Suceava spun că această alertă vine mai ales pentru că în zonă există un bazar unde se comercializează băuturi alcoolice din Ucraina, Polonia, dar și din alte țări. De aici vin și se aprovizionează mulți comercianți.

Potrivit datelor de la autoritatea națională a vămilor, România a importat în prima jumătate a lui 2012 10.300 de litri de lichior, 36.000 litri de rachiu și 1228 litri de băuturi spirtoase din Cehia, dar nu se știe dacă lista include și alcoolul cu probleme.
În cazul în care va fi identificată una din mărcile de votcă și rom care conțin metanol vor fi retrase de la comercializare și distruse.