Preşedintele Traian Băsescu a declarat că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

„Niciodată nu mă simt aproape de ei, să nu-i iubesc pe pedelişti (…) PDL de acum, aşa cum este în acel moment, nu mai seamănă cu PDL care era când eu am plecat şi o bună parte din perioada în care a fost condus de Boc. Nu mai are valori, nu mai are… Seamănă tot mai mult cu – nu vreau să jignesc PSD-ul, seamănă cu FSN-ul. În interior seamănă cu FSN-ul, şi vreau să ne înţelegem de la bun început: pentru mine PDL nu mai este un instrument politic. Până când îmi termin eu mandatul nu mă mai poate ajuta în atingerea obiectivelor. Dacă mă poate ajuta cineva este chiar Guvernul cu care am semnat un pact, cu premierul, care vizează revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativă şi legea sănătăţii”, a susţinut Băsescu.

El a spus că are un regret „teribil” legat de PDL.

„Nici nu vreau ca să-şi pună eticheta «Suntem partidul lui Băsescu», dar să semene mai mult cu FSN-ul decât cu PD-ul pe care eu i le-am lăsat (…) Nu am nimic de aşteptat de la PDL, am doar un regret teribil raportat la ce au fost şi ce au ajuns”, a mai afirmat preşedintele.

El a mai susţinut că un lucru „zguduitor” pentru un partid care se vrea serios şi „care vrea să fie ceva în România în viitor” este acela că este vorba de „un partid care îşi neagă propria guvernare”.

Președintele a declarat, însă, că va rămâne mereu alături de PDL.