Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi la bilanţul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) că este esenţial ca în acest an să se reuşească implementarea noilor Coduri penal şi de procedură penală.

Pentru Ministerul Afacerilor Interne, poate că a doua misiune după cea cotidiană este ca în acest an să reuşim implementarea celor două Coduri – Codul de procedură penală şi Codul penal. Este esenţial ca, alături de procurori şi judecători, poliţiştii judiciari din MAI să realizeze o asimilare şi o punere în practică rapidă a noilor Coduri. Toţi ştim complexitatea unei astfel de întreprinderii, însă este fundamental ca MAI alături de procurori şi judecători să funcţioneze într-un triunghi de buni cunoscători şi a literei, şi ai spiritului noilor Coduri. Sunt convins că veţi reuşi”, a spus şeful statului.

El a arătat că aşteaptă de la reprezentanţii MAI îndeplinirea priorităţilor stabilite în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Priorităţile stabilite şi în CSAT pe care le-aţi corelat şi cu SRI sunt, de asemenea, lucruri pe care personal le aştept de la dvs: lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere, lupta împotriva traficului şi consumului de droguri, lupta împotriva evaziunii fiscale, lupta împotriva crimei organizate”, a spus Băsescu.

Preşedintele Băsescu i-a felicitat pe poliţiştii de la Crimă Organizată pentru rezultatele obţinute împreună cu procurorii în destructurarea grupurilor de crimă organizată de la nivel local.

Am convingerea că veţi continua şi astfel de grupuri vor înţelege tot mai bine că este grea viaţa de infractor într-o Românie în care Poliţia, Crima Organizată îşi fac treaba, la fel cum şi viaţa politicienilor infractori este grea când instituţiile statului îşi fac treaba”, a mai afirmat şeful statului.