Finalizarea lucrărilor la linia de tramvai, modernizarea infrastructurii în cartierele clujene Lomb şi Făget, construirea de locuinţe sociale şi găsirea de joburi pentru rromii de la Pata Rât sunt câteva dintre priorităţile pe 2013 ale administraţiei locale clujene.

Emil Boc a anunţat că anul acesta vor începe lucrările la ”Centrul de excelenţă pentru industrii creative” pe bani europeni, cunoscut şi sub denumirea ”Buftea de Cluj”, din cartierul clujean Lomb . ”Licitaţia se află în fază finală pentru adjudecare, deci în curând vor începe lucrările”, a precizat Boc. Studiourile vor fi construite pe un teren cu o suprafaţă de peste 73.300 mp. Acolo vor fi ridicate patru corpuri diferite de clădiri, cu trei niveluri de subsol, parter şi patru etaje. În plus, imobilele vor avea şi 209 locuri de parcare la nivelul solului şi 125 de locuri în cele trei nivele de subsol.

Administraţia locală va demara, în 2013, trei proiecte susţinute cu fonduri europene pentru rezolvarea situaţiei rromilor de la Pata Rât. Valoarea proiectelor este de 3,2 milioane de euro. Cu aceşti bani li se vor asigura rromilor locuri de muncă, locuinţe sociale – cu condiţia să îşi trimită copiii la şcoală. În plus, se vor crea un centru social şi un mini-incubator de afaceri.

Tot cu fonduri europene, Primăria Cluj-Napoca are de gând să introducă un sistem de ticketing şi de modernizare a mijloacelor de transport în comun. Proiectul se află în fază de licitaţie şi urmează să intre în execuţie anul acesta. Cât priveşte reţeaua de biciclete gratuite din oraş, administraţia locală şi-a propus să finalizeze acest proiect în aşa fel încât să se poată circula pe 58 kilometri de pistă pentru biciclişti din Floreşti până în Apahida.