Aproximativ 50 de sindicalişti din Poşta Română, purtând cagule şi măşti pe feţe, protestează joi la sediul companiei, cerând plata drepturilor salariale aşa cum au fost negociate, acordarea zilelor libere cuvenite şi demiterea conducerii dacă nu creşte veniturile CNPR cu 8-10% în 2013.

Cei aproximativ 50 de protestatari care s-au adunat în faţa sediului Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) strigă „Demisia” şi au pe feţe cagule şi măşti craniu.

Sindicaliştii din Poşta Română spun că pichetul organizat joi este o continuare a acţiunilor de protest începute în 7 februarie.

Printre revendicările sindicaliştilor din Poşta Română se numără”încetarea prigoanei de tip bolşevic declanşată de actuala conducere a Companiei Naţionale Poşta Română împotriva tuturor salariaţilor care nu au fost prezenţi la serviciu în 12 februarie” şi obligarea de către statul român a directorului general şi a directorilor executivi să crească, prin politica lor managerială, veniturile CNPR cu 8-10 la sută în 2013 faţă de 2012, cu prime trimestriale de creşte de doi-trei la sută şi demiterea lor în cazul în care nu ating aceste obiective.

Protestatarii solicită plata tuturor drepturilor salariale, precum şi a cadourilor în bani aşa cum au fost negociate şi asumate de CNPR, acordarea în următoarele două luni a zilelor libere corespunzătoare orelor suplimentare lucrate în 2011 şi 2012, neplătite şi nerecuperate până în prezent, precum şi acordarea zilelor libere cuvenite celor care nu şi-au putut efectua concediile de odihnă în 2011, programarea în cursul acestui an a concediilor neefectuate în 2012, precum şi a concediilor de odihnă aferente acestui an.

Aceştia mai cer despăgubirea, prin decontare sau sistem de premiere, a tuturor salariaţilor care au cumpărat din banii proprii materiale de curăţenie, rechizite, consumabile, formulare, pe care conducerea CNPR „este incapabilă de trei ani să le procure la termen”.

De asemenea, sindicaliştii cer aplicarea Contractului colectiv de muncă pentru perioada 2008-2018 în spiritul şi litera acestuia, precum şi discutarea cu partenerii sociali a intenţiilor Direcţiei Operaţional de destructurale a reţelei poştale din mediul rural şi urban. În opinia sindicaliştilor, o asemenea decizie va pune pe drumuri zilnic sute de mii de pensionari şi alţi clienţi ai poştei din mediul rural şi din cartierele urbane mărginaşe.