Aproximativ 1.500 de angajaţi de la Poşta Română protestează, marţi, în Piaţa Constituţiei din Capitală, cerând demisia conducerii, pe care o acuză de „incapacitate şi nepăsare”, care vor duce la reducerea salariilor, la desfiinţarea de oficii poştale urbane şi a tuturor ghişeelor poştale rurale.

Protestatarii au steaguri cu însemnul Federaţiei Lucrătorilor Poştali din România şi bannere pe care scrie „Nica, demisia!”, „Nu vinde Poşta!, „Dispreţul vostru, protestul nostru”, „Ion Smeeianu, sluga lui Nica”, „Vrem să muncim”, „Director general = 8000 euro/luna, poştaş 800 lei/lună, „Ultima redută, Poşta Română”, strigă „Demisia” şi huiduie.

Potrivit liderului Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, la mitingul din Piaţa Constituţiei sunt sindicalişti din aproape toată ţara.

Matei Brătianu a spus că angajaţii Companiei Poşta Română trebuie sa cumpere din banii lor consumabile, iar şoferii trebuie să repare singuri maşinile de serviciu.

În 7 februarie, aproximativ 100 de angajaţi ai Companiei Naţionale Poşta Română au pichetat sediul instituţiei.

Totodată, sindicaliştii îi acuză de nepăsare şi pe responsabilii din centralul CNPR cu sarcini în aprovizionarea ritmică a locurilor de muncă cu materialele şi consumabilele strict necesare efectuării serviciului poştal, a căror lipsă este suplinită prin contribuţiile lunare ale angajaţilor, din banii proprii.

Sindicaliştii spun că sunt îngrijoraţi de viitorul locului lor de muncă, deoarece în ultimii ani managementul CN Poşta Română nu şi-a asumat deloc rolul de manager creativ, „ci doar pe acela de administrator mediocru, ce ţine echilibrul societăţii pe care o administrează exclusiv prin amputarea drepturilor angajaţilor”.

Liderii sindicali susţin că, în funcţie de evoluţia evenimentelor şi de deciziile ce vor fi luate în structurile de conducere teritoriale ale SLPR, seria de acţiuni ar putea continua, inclusiv în luna martie, prin mitinguri în faţa prefecturilor, cu participarea membrilor de sindicat pe categorii profesionale.