Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marți, la Gândul Live, că în cazul în care se va retrage din fruntea partidului, ca urmare a unui scor la europarlamentare sub 20%, acest lucru nu va însemna şi retragerea sa din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Nu, asta este altceva. Nu ştiu, atunci evident că în funcţie de rezultatul europarlamentarelor şi de semnificaţia acestor rezultate pentru reconfigurarea raportului de forţe se pot face calcule, se pot face planuri, se pot continua planuri sau se poate pune capăt unor planuri, dar nu are o legătură imediată”, a spus Antonescu, întrebat dacă retragerea din fruntea PNL în cazul partidul obţine sub 20% la alegerile europarlamentare înseamnă şi retragerea sa din cursa prezidenţială.

El a exclus o posibilă o rocadă între el şi prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, în această cursă.

Asta este exclus. Din simplul motiv că nici eu, nici Iohannis, nu suntem de lemn sau de plastic, în fine, din ce sunt piesele de şah. Turnul, regele, stau. Pe ei îi pui. Iohannis a spus-o limpede, nu doreşte să candideze pentru Preşedinţia României. Eu nu sunt tentat de această posibilitate, cu toate că este una din poziţiile politice cu posibilităţile cele mai mari de creaţie aia de prim-ministru”, a mai spus liderul liberal.

Acesta a adăugat că o retragere din funcţia de preşedinte al PNL nu înseamnă şi retragerea din politică.

Este un lucru aşa de simplu, da, vorbim nu de retragerea din politică, ci de demisia din funcţia de preşedinte în raport cu un rezultat, că cineva la un moment dat trebuie să asume o răspundere într-un moment atât de (…) nu am făcut-o la alte alegeri, nu au făcut-o nici alţii. Pentru noi însă e atât de important acest moment încât asta am vrut să subliniez”, a spus mai el.