Trofeul Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”, aflat la a opta ediţie şi organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, i-a revenit Grupului de dansuri populare al Asociaţiei Culturale „Ioakim Lioulias” din Krokos Kozani, Grecia, a anunţat luni directorul instituţiei gălăţene de cultură, Sergiu Dumitrescu.

Potrivit acestuia, premiul pentru creativitate, dinamism şi tinereţe a fost câştigat de Ansamblul „Bystrina” din Slovacia, premiul pentru păstrarea folclorului tradiţional a ajuns la membrii Ansamblului „Elena” al Centrului Cultural Napredak din Bulgaria. Premiul pentru virtuozitate şi varietatea spectacolului scenic a fost câştigat de Ansamblul „Veselia” din Chişinău, premiul pentru autenticitatea şi spectaculozitatea repertoriului prezentat le-a revenit membrilor Ansamblului „Budo Tomovic” din Podgorica, Muntenegru, premiul pentru remarcabila prezentare a spectacolului scenic – Ansamblul „Kablovi” din Jagodina, Serbia, premiul de popularitate – Asociaţia Culturală „Fen Bladi” din Siddi Bel Abbes, Algeria, premiul pentru valorificarea folclorului – Ansamblul „Gusad” al Asociaţiei pentru Cultură şi Artă din Guzelyurt, Cipru, premiul tinereţii – Ansamblul „Mindia” din Tbilisi, Georgia.

Juriul a fost alcătuit din coregrafii Theodor Vasilescu, Marin Barbu, Iosif Titi Boantă, Ştefan Coman – directorul Ansamblului „Baladele Deltei” şi Sergiu Dumitrescu – directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

La cea de-a VIII-a ediţie a Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” (14-18 august) au participat peste 400 de artişti din nouă ţări.