De câteva luni, se mișcă pământul în Slănic-Prahova. Două familii trăiesc cu teamă că locuințele lor se vor ruina, după ce într-o curte s-a format un crater. Autorităţile au mers la faţa locului şi au făcut măsurători pentru că mai multe locuințe se află în pericol, notează Adevarul.ro. 

Problemele au început la mijlocul lunii noiembrie, anul trecut, iar acum într-o locuinţă nu se mai poate sta, potrivit TVR.

Specialiștii spun că în zonă ar trece un curs de apă care sapă în straturile de sare, având în vedere că în oraș se află salina.

Oamenii spun că vor să fie ajutați, chiar dacă Primăria le-a pus la dispoziție o locuință provizorie. În Slănic (Prahova) sunt mai multe locuințe afectate de alunecările de teren.

La Slănic, oamenii sunt disperați din cauza alunecărilor de teren care le-au distrus casele.

Primăria a oferit o locuință pentru două familii afectate, în condițiile în care mai sunt și alte imobile care au avut de suferit.

Reprezentanții administrației locale afirmă că sub locuințele din zonă trece un curs de apă. Apa s-ar fi infiltrat în zăcămintele de sare și ar fi produs acest fenomen.

DN 1 A, afectat de o alunecare de teren la limita dintre Braşov şi Prahova

În 2021, DN 1 A care face legătura între  Prahova şi Braşov a fost afectat de o alunecare de teren, la graniţa dintre cele două judeţe.

Parapetul de protecţie de pe marginea drumului s-a înclinat din cauza alunecării de pământ.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, alunecarea de teren s-a produs la kilometrul 168, între Vălăşoaia şi limita cu judeţul Prahova, pe sensul de deplasare Braşov – Prahova.