Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi la Râmnicu Vâlcea că premierul Dacian Cioloș are ‘oricând deschisă ușa în PNL’, potrivit Agerpres.

„Eu și Vasile Blaga avem niște obiective foarte clare: câștigarea alegerilor locale, alegerile locale sunt definitorii pentru alegerile parlamentare. Odată alegerile locale câștigate, alegerile generale îți conferă premisa de a coagula o majoritate care să propună prim ministrul. Noi avem un premier desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu, nu vă ascund că suntem deschiși către orice infuzie de capital tehnocrat dacă performează în cabinetul Cioloș, este un foarte clar „dacă”, domnul Cioloș are oricând deschisă ușa în Partidul Național Liberal dacă va dori să devină membru al acestui partid, înțeleg că opțiunea domniei sale este rămână tehnocrat și să nu se implice în viața politică. Dar știți cum e, viața e lungă și până la sfârșitul anului sunt multe lucruri care se pot întâmpla”, a spus Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că după alegerile generale liberalii doresc un guvern politic.

„Cert este că ne dorim un guvern politic, un guvern tehnocrat este ceva care poate fi aplicat în România doar pe scurtă durată și ca o situație tranzitorie. Am fost de acord cu toții să mizăm pe acest guvern tehnic până la sfârșitul anului, dar democrația înseamnă asumare politică și răspundere politică”, a completat Gorghiu.