Nu există nici o dovadă științifică pentru a lega direct schimbarea obiceiurilor de stil de viață și alimentația pentru funcționarea mai eficientă a imunității. Cel mai comun obiectiv de cercetare în această direcție este rolul jucat de vârstă, sport, stres, diverse suplimente și dietă cu privire la funcționarea sistemului imunitar. Este din ce în ce mai clar că o dietă care include o mulțime de fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase contribuie în mod semnificativ la o imunitate puternică.

Celulele albe sunt vitale pentru un sistem imunitar sănătos și capacitatea să de a lupta împotriva infecțiilor și virușilor. Mai multe studii au arătat că vitamina C ajută la producerea de mai multe globule albe din organism.

Astfel, ea are, de asemenea, semnificația sa pentru tratamentul plăgilor și fracturi, ajută la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral. Cele mai bune surse de vitamina C sunt ardeii, legumele cu frunze verzi, căpșuni, varză (mai ales varza murată), kiwi, mango, grapefruit.

Bioflavonoidele sunt un grup de substanțe nutritive care ajută sistemul imunitar să protejeze organismul de poluanți care îl atacă. Taksi Folinat este un element important în bioflavonoide și poate fi găsit în cea mai mare cantitate din citrice (portocale, grapefruit, etc.) Ajută la o mai bună absorbție a vitaminei C. Acid Elagic Hinata a€“ este un alt bioflavonoid frecvent întâlnit în căpșuni, mure, cireșe, struguri. Conform mai multor experimente, blochează celulele care cauzează cancer.

Catechinele sunt alte bioflavonoide, care încetinește procesul de îmbătrânire, și la rândul sau, întărește sistemul imunitar. Catechinele sunt printre cele mai populare bioflavonoide, și se găsesc în concentrații mai mari în ceaiul verde și negru.

Conform studiilor zincul crește numărul de celule produse de organism, pentru a lupta împotriva infecțiilor. Dar țineți minte că suplimentele prea multe de zinc poate încetini în jos sistemul imunitar. Doza necesară zilnică recomandată poate fi realizată prin intermediul alimentelor, cum ar fi semințe de dovleac, nuci de pin, crabi, stridii, carne de vită, carne de curcan.

Vitamina E este dovedită că crește imunitatea organismului. Ea funcționează ca un antioxidant care protejează împotriva bolilor de inimă și îmbătrânirii. Mecanismul de acțiune implică producția de mai multe B-celule care produc anticorpi și distruge microbii și bacteriile. Cele mai bune surse naturale de vitamina E sunt germenii de grâu, semințele de floarea soarelui, migdalele, alunele, cartofii dulci și roșiile.

Cel mai comun tip este beta-carotenul, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Aceasta crește producția de celule și luptă împotriva infecțiilor, acționând ca un antioxidant. Beta-carotenul are proprietăți anticancerigene, deoarece produce celule ale sistemului imunitar, pentru a distruge celulele canceroase. Cele mai bune surse alimentare de beta-caroten sunt morcovii, cartofii dulci, ciupercile, dovleacul.