Alianţa România Dreaptă îşi va lansa marţi programul de guvernare pentru 2013-1016 în cadrul unei dezbateri la care vor participa lideri ai alianţei, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai societăţii civile şi formatori de opinie din zona economico-politică, potrivit unei informări remisă de ARD.

Şeful de campanie al ARD la parlamentare şi preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a precizat luni că titlul programului de guvernare al alianţei de centru-dreapta este „România competitivă”, un document de aproximativ 100 de pagini.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat duminică că axul central al campaniei electorale a Alianţei România Dreaptă îl va constitui programul de guvernare al ARD bazat pe reducerea cotei unice la TVA de la 16% la 12% şi pe creşterea salariului minim în primul an de la 740 de lei la 850 de lei.

Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat la rândul său că ARD propune reducerea numărului de taxe la sub 10, faţă de sute de taxe cât se percep de către stat în prezent.