Fostul premier Adrian Năstase a solicitat instanţei retragerea contestaţiei în anulare în cazul hotărârii definitive de condamnare a sa la doi de închisoare în dosarul ”Trofeul calităţii”.

Contestaţia în anulare a fostului premier Adrian Năstase în cazul hotărârii definitive de condamnare la doi de închisoare în ”Trofeul calităţii” urma să se judece luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după mai multe amânări, cauzate de faptul că la dosar nu ajunsese motivarea sentinţei.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că retragerea contestaţiei este ”un protest al domnului Năstase nu neapărat împortiva completului, ci împotriva sistemului cu care se luptă domnul Năstase”.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv, în 20 iunie, pe Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul ”Trofeul calităţii”, în care a fost judecat în legătură cu strângerea de fonduri în campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.