Fostul premier al României, Adrian Năstase, cere Tribunalului București, eliminarea din condamnarea sa definitivă a celor șase zile în care a fost internat la Spitalul Floreasca, ca urmare a tentativei de suicid.
Prin avocații săi, Adrian Năstase a înaintat, luni, o contestație la executare, la Tribunalul București prin care cere „computarea” (scădere a perioadei de arest preventiv din timpul total al pedepsei privative de libertate la care e condamnată o persoană) celor șase zile pe care le-a petrecut internat la spitalul Floreasca, în urma tentativei sale de sinucidere.
Ion Cazacu a arătat că instanța trebuie să analizeze aceste aspecte și să considere cele șase zile petrecute de Năstase la Floreasca, sub pază permanență a polițiștilor, ca executate în cadrul condamnării de doi ani de închisoare cu executare.

Primul termen în acest caz a fost stabilit de Tribunalul București pentru 2 octombrie.

Discuțiile privind spitalizarea lui Năstase într-un spital civil, nu într-unul de penitenciar, s-a soldat cu punerea sub acuzare a doi medici și a unor polițiști, pentru favorizarea infractorului, de către Direcția Națională Anticorupție. Punerea sub acuzare a acestora a determinat internarea imediată a lui Năstase la Penitenciarul Rahova.