O parte dintre universităţile mari din ţară au stabilit deja cum vor organiza admiterea anul acesta. În timp ce unele au păstrat combinaţia de dosar şi probă scrisă, în funcţie de facultate, la ASE de exemplu admiterea s-a schimbat şi se va face doar pe bază de examen scris.

Multe dintre facultăţile de stat vor să pună accentul anul acesta pe examenul scris la admitere, tocmai pentru a tria mai bine viitorii studenţi.

Deşi Ministerul Educaţiei nu a finalizat încă criteriile generale de admitere pentru acest an, care vor fi gata în februarie-martie, universităţile deja au discutat în şedinţele de Senat modul în care vor face selecţia la vară, în ideea că nu se vor schimba considerabil condiţiile impuse de minister.

Înscrierile la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenţă cu frecvenţă se fac între 16 şi 19 iulie 2013. Poba scrisă se va susţine în zilele de 24 şi 25 iulie, urmând ca listele finale să fie afişate pe 30 iulie.

În schimb, admiterea la studiile universitare de licenţă la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă şi la distanţă se face prin concurs, pe baza rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat. Înscrierile la examen se fac între 15 şi 19 iulie, iar listele cu cei admişi vor fi afişate pe 1 august.