Sfârşitul de săptămână oferă timişorenilor, pe lângă o vreme răcoroasă, dar cu un cer senin, şi nenumărate posibilităţi de petrecere a timpului  liber, cu muzică, teatru şi alte evenimente pe toate gusturile.

Ziua culturală de vineri începe devrme, la ora 15.00, când Teatrul Maghiar ne invită să vedem piesa „Vagabondo”, după Karel Capek. Ca de obicei, Filarmonica Banatul susţine, de la ora 19.00, la sala Capitol, un concert simfonic, astăzi cu muzică de Ceaikovski, Borodin şi Prokofiev. De la ora 9.30, Teatrul German ne cheamă la un spectacol mai puţin obişnuit, „derdiedans”, descris, printre altele, ca „un spectacol non-narativ. Imagini alterate ale unui corp descompus în gesturi. Traiectorii non-psihologice. Afirmaţii coerente proiectate într-o sintaxă confuză. Egalitate de opinii”. Amatorii de muzică lilve pot merge în Bunker, de la ora 21.00, pentru un concert The Weekend Band.

Sâmbătă, Teatrul Naţional programează, de la ora 19.00, spectacolul „Insula”, iar teatrul studenţesc Thespis pune în scenă, la Casa Studenţilor, de la aceeaşi oră, piesa „Aşteptându-l pe spectator”. De la ora 19.00, în Manufactura se ascultă punk, live, cu The Bayonets şi Bomber (Serbia), iar în Daos, de la ora 21.00, trupa Travka îşi lansează albumul „Okean”.

Duminică, cei mici se pot bucura la teatrul Merlin, de „Scufiţa Roşie”, de la ora 11.00, şi „Ariciul”, de la ora 17.00. La Teatrul Maghiar se joacă „Furnitur”, de la ora 18.00, iar Opera Naţională ne invită, de la aceeaşi oră, la „Carmen”.

Sursa: Adevărul.