Preşedintele PDL, senatorul Vasile Blaga, şi-a prezentat, joi, la Timişoara, moţiunea intitulată „România dreaptă. PDL – politica dincolo de lozinci”, cu care vrea să recâştige şefia partidului, la sfârşitul lunii martie.

În faţa a 138 dintre cei 140 de delegaţi, Vasile Blaga a subliniat că PDL a avut parte de cea mai grea guvernare de după cel de-al Doilea Război Mondial, din punct de vedere economic, iar măsurile de austeritate luate de democrat-liberali pentru a salva România de la dezastru, i-a costat, în mare parte, pentru că nu au ştiut să comunice cu populaţia.

Liderul democrat-liberalilor a afirmat însă că încrederea românilor poate fi recâştigată.

„Programul nostru politic este un triplu angajament. Vrem un PDL unit, partidul nu mai este la Putere, nu mai apasă responsabilitatea guvernării pe umerii noştri. (…). Doar uniţi vom revigora partidul şi vom putea câştiga inimile românilor. În acest partid au loc toţi, de la tineri până la pensionari, şi reformişti şi ceilalţi. Reformist eşti dacă îţi faci datoria faţă de ţară”, a declarat Vasile Blaga.

Liderul PDL a subliniat că este nevoie de un PDL puternic, capabil să câştige alegerile generale din 2016 şi să revină la Putere pe uşa din faţă, iar în 2014 să dea un candidat la Preşedinţie credibil.

Preşedintele PDL a subliniat că nu este de acord cu colegi din PDL care spun că nu există Dreaptă românească, dar aceasta nu este reprezentată de un grup de intelectuali, ci de milioane de români care-şi câştigă cinstit pâinea, care plătesc cinstit impozite la stat, care dau locuri de muncă şi care vor să fie respectaţi de statul român.

„Pentru aceştia, noi, în 4 ani, nu am făcut aproape nimic. De aceea nu au venit la vot pe 9 decembrie. Ne trebuie un proiect economic predictibil. Vom fi braţul politic înarmat al acestora şi atunci vom câştiga alegerile”, a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a adăugat că trebuie să aducă de partea PDL românii din diaspora, pentru că cei 3-4 milioane de români de peste graniţă, care au trimis anual 6-7 mld de euro în ultimii ani „sunt cei mai mari investitori români şi trebuie să-i aducem lângă noi. Atunci vom câştiga”.