Un val de frig s-a abătut asupra Rusiei, cu temperaturi scăzute de până la minus 50 de grade Celsius în estul ţării, şi a făcut 6 morţi şi peste 220 de răniţi în 24 de ore, a anunţat marţi agenţia publică de presă RIA Novosti, preluată de France Presse.

La Moscova, marţi dimineaţă erau -19 grade Celsius, în urma unor căderi puternice de zăpadă săptămâna trecută. Conform meteorologilor, temperaturile din capitală vor rămâne la acelaşi nivel până la 23 decembrie. La Novosibirsk, Tomsk, Omsk şi Barnaul, principalele oraşe din Siberia Occidentală, temperaturile s-au apropiat în cursul nopţii dintre luni spre marţi de -47 de grade, potrivit Centrului Meteorologic rus.

La Magadan, în Extremul-Orient rus, temperatura minimă nocturnă a ajuns în noaptea dintre luni spre marţi la -51 de grade Celsius, iar cursurile din mai multe şcoli au fost anulate din cauza frigului. Până şi sudul ţării a fost lovit de un val de frig, notează AFP.

Drept urmare, funcţionarea aeroportului din Mahacikala, capitala Daghestanului, republică din Caucazul rus cu ieşire la Marea Caspică, a fost perturbată serios din cauza unor căderi importante de zăpadă, iar circa douăzeci de zboruri au fost amânate, conform ramurii locale a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.