Trotuarul rulant care va asigura transportul pietonilor de pe Podul Basarab până la peroanele Gării de Nord în două minute a fost finalizat, cu o întârziere de şase luni de la termenul iniţial anunţat de Sorin Oprescu. Construcţia poate transporta aproximativ 6.000 de persoane pe oră pe fiecare sens de mers. Valoarea investiţiei se ridică la 11 milioane de lei fără TVA.

Trotuarul porneşte din faţa staţiei de metrou Basarab şi se continuă până pe peronul unu al Gării de Nord, lungimea acestuia fiind de 240 de metri. Pe fiecare sens de deplasare a fost montată o bandă cu o lăţime de 1,20 metri. Lucrările la trotuarul rulant au fost finalizate încă din luna august, dar din cauza numeroaselor probleme, municipalitatea a tot amânat deschiderea oficială.

Trotuarul rulant poate transporta circa 6.000 de persoane pe oră pe fiecare sens de deplasare. În aproximativ două minute, bucureştenii vor putea ajunge de la stația de metrou sau tramvai pe Pasajul Basarab, dacă se vor deplasa cu ajutorul trotuarului modern.