Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi, la Academia Română, că şi-a menţinut mandatul „numai prin aplicarea Constituţiei”, el arătând că „nicio majoritate nu este deasupra legii şi deasupra Constituţiei”. Declaraţia a avut loc la dezbaterea ştiinţifică naţională cu tema „Revizuirea Constituţiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile”.

„Mi-am menţinut mandatul numai prin aplicarea Constituţiei, altfel de mult nu aş mai fi fost preşedintele României”, a afirmat Traian Băsescu în încheierea discursului susţinut la dezbaterea organizată de Academia Română pe tema revizuirii Constituţiei.

„Cred că orice modificarea de Constituţie s-ar face, orice obiective şi-ar propune, un lucru trebuie înţeles şi în România, şi vă rog să mă credeţi că nu o spun deloc polemic, şi anume acela că nicio majoritate nu este deasupra legii şi deasupra Constituţiei. Poţi să ai şi o majoritate de 90%, ea trebuie să rămână în interiorul legii, în interiorul Constituţiei. Orice altă abordare este nedemocratică şi pune sub semnul întrebării existenţa statului de drept. Avem această experienţă, îi suportăm consecinţele şi trebuie să arătăm că am înţeles un lucru fundamental al democraţiei: majoritatea nu este deasupra legii”, a mai spus şeful statului.