Pentru a marca evenimentul, municipalitatea a organizat două evenimente majore: concertul cu Phoenix şi invitaţii săi, din Piaţa Victoriei, şi spectacolul susţinut la Operă de “Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu

Timişoara s-a lansat pe un drum care ar putea să-i schimbe destinul pentru ultimii ani. Iniţiativa de a candida pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii ar trebui să motiveze autorităţile şi timişorenii să iasă din amorţeală. Să pună umărul la stoparea degrării fizică şi morale ale oraşului, cu clădiri de patrimoniu lăsate în paragină, monumente istorice uitate, cu puţine evenimente culturale de mare valoare.

Nu întâmplător a fost aleasă data 20 decembrie ca momentul zero, aceasta fiind ziua în care, acum 23 de ani, Timişoara se declara primul oraş liber de comunism. Aşa se face că evenimentele au demarat cu inaugurarea segmentului din Zidul Berlinului, primit de Memorialul Revoluţiei. A urmat semnarea Cartei de susţinere a candidaturii Timişoare la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, din Sala de Consiliu.

Pentru toate detaliile click aici.