Valul de frig ce s-a abătut asupra Rusiei din 14 decembrie, în urma căruia au murit deja 45 de persoane, va persista şi în perioada următoare, o scădere a mercurului în termometre fiind aşteptată pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse, a indicat joi Centrul de meteorologie rus, într-un comunicat preluat de AFP şi Interfax.
Frigul, care a pus stăpânire pe ansamblul ţării, cu ”temperaturi mai scăzute cu 10-15 grade faţă de cele normale” va dura încă cel puţin trei zile, subliniază comunicatul.
Astfel, conform prognozei meteorologilor ruşi, la Moscova joi se aşteaptă -26 grade Celsius; în regiunea Komi (nord) – 33 grade; în Urali -38 grade şi în regiunea Krasnoiarsk (Siberia Orientală) -48 de grade Celsius.
În Iakutia, nord-estul Siberiei, unde majoritatea şcolilor şi-au suspendat orele săptămâna aceasta din cauza frigului, mercurul din termometre va coborî până la -57grade Celsius.

În faţa acestui val de frig, consumul de energie a crescut miercuri la un ”nivel record de 156.336 megawaţi”, a anunţat societatea care furnizează electricitate în Rusia.