Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL.

Tăriceanu a participat la o întâlnire electorală, într-o scară de bloc, în zona Dorobanţi din Bucureşti. La întâlnirea desfăşurată în prezenţa primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, au participat aproximativ 50 de persoane.

 Întrebat, după întâlnire, de către ziarişti, dacă vede posibilă cooptarea UDMR într-un viitor guvern, având în vedere că liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că a avut o bună colaborare cu PNL condus de Tăriceanu, fostul premier liberal a declarat: „Din punctul meu de vede da, şi cred că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL”.

El a mai mai spus că „aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%” la parlamentare.

Fostul premier s-a referit şi la faptul că unii lideri PDL au vorbit despre o alianţă după alegeri cu un PNL care să nu îl aibă în frunte pe Crin Antonescu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferinţă în legătură cu o eventuală alianţă post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri „nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure”.