Liderul PDL, Sulfina Barbu a declarat că se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să se întoarcă în partid după 2014, urmând să facă parte din conducerea formaţiunii.

„Cred că domnul preşedinte, şi nimeni nu poate să conteste lucrul acesta, are o experienţă unică, pe care nu o au mulţi politicieni din România sau cred că nu o au alţi politicieni din România: două mandate de preşedinte, experienţă executivă, experienţă politică, cel mai votat om politic de după 1990 în România. În consecinţă, cred că toată această experienţă va fi utilă pentru evoluţia societăţii româneşti în viitor”, a spus Barbu.

Sulfina Barbu precizează că Traian Băsescu are un loc rezervat la vârful PDL: „Nu vă ascund, ca membru al Partidului Democrat Liberal, mă aştept să se întoarcă în PDL. Conform Statutului, toţi foştii preşedinţi ai partidului, care sunt membri de partid oricum fac parte din conducerea partidului. Nu aceasta este principala problemă. Deci domnia sa, dacă s-ar reînscrie în partid, oricum ar fi în conducerea naţională a Partidului Democrat Liberal, pentru că aşa prevede Statutul”.