Joi seară se va decide echipa calificată dintre Steaua şi Chelsea, după disputarea celei de-a doua manşe din optimile Europa League. Roş-albaştrii pornesc cu speranţe pentru accederea în faza sferturilor, după ce au câştigat în tur cu 1-0, graţie reuşitei lui Raul Rusescu. Meciul se va juca pe Stamford Bridge, începând cu ora 22.05 şi va fi transmis de ProTV, DigiSport şi DolceSport.

Site-ul francez sport24.com a evaluat şansele de calificare ale unei formaţii care a pierdut în tur cu 1-0, cazul lui Chelsea, iar rezultatul este încurajator pentru stelişti. În cele 825 de situaţii identice invocate din cupele europene începând cu sezonul 1970/1971, doar 41% din echipele învinse în prima manşă cu acest scor au depăşit faza competiţională. Astfel, roş-albaştrii sunt cotaţi statistic cu 59% şanse să ajungă în sferturile Europa League.

Partida va fi condusă la centru de francezul Stephane Lannoy, care a fost rezervă la finala Europa League disputată pe Arena Naţională anul trecut, Athletic Bilbao – Atlético Madrid. În vârstă de 43 de ani, Lannoy este cunoscut drept un arbitru exigent, care nu se sfieşte să arate cartonaşe. „Fluieraşul“ a mai condus şi semifinala dintre Italia şi Germania (2-0) de la CM 2012, când l-a penalizat cu un „galben“ pe Mario Balotelli pentru gestul său celebru de a-şi da jos tricoul şi a-şi încorda muşchii. La partida de joi, francezul va fi ajutat de Frédéric Cano şi Michael Annonier, iar rezervă va fi Eric Dansault.