Steaua s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, după ce a remizat, joi seară, scor 1-1, cu FC Copenhaga, în ultimul meci din grupa E a competiţiei. „Roş-albaştrii” termină grupa pe primul loc şi se alătură în 16-imi campioanei CFR Cluj, locul trei în grupa H a Ligii Campionilor.

România va avea două echipe în primăvara europeană, Steaua alăturându-se celor de la CFR Cluj în 16-imile Ligii Europa. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a obţinut un ultim punct în grupa E a competiţiei, după 1-1 în deplasare cu FC Copenhaga.

„Roş-albaştrii” aveau nevoie de cel puţin un punct în partida de la Copenhaga pentru a se califica de pe primul loc în primăvara europeană. Chiar şi un eşec la un gol diferenţă, cu excepţia unui 0-1, era bun pentru elevii lui Reghecampf, însă aceştia nu au intrat pe teren concentraţi doar pe apărare şi pe conservarea unui 0-0.

Steaua a încheiat grupa E pe primul loc, cu 11 puncte, urmată de VfB Stuttgart (8 puncte), FC Copenhaga (8 puncte) şi Molde (6 puncte). VfB Stuttgart s-a calificat în dauna danezilor datorită rezultatelor mai bune în meciurile directe.