Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au purtat joi o conversaţie telefonică, evocând în special criza ostaticilor din Algeria şi operaţiunea militară din Mali, a anunţat Casa Albă.

”Preşedintele Obama şi premierul Cameron au discutat astăzi (joi), în cadrul consultărilor regulate, despre dosare internaţionale, în special despre luarea de ostatici din Algeria”, a precizat preşedinţia americană într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, ambii ”lideri şi-au exprimat susţinerea faţă de eforturile comunităţii internaţionale, conduse de către Franţa, în vederea împiedicării teroriştilor să obţină un sanctuar în Mali”.

Guvernul algerian nu a furnizat vreun bilanţ al preţului plătit de către ostatici, limitându-se să anunţe un ”număr important de ostatici eliberaţi şi, din nefericire, câţiva morţi şi răniţi”.

Exprimându-şi îngrijorarea, Casa Albă a anunţat că ”încearcă să obţină clarificări” de la Guvernul algerian.

”Suntem extrem de îngrijoraţi referitor la informaţii despre pierderea de vieţi” omeneşti în cursul acestei operaţiuni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui Obama, Jay Carney, care a notat imediat că ”cele mai bune informaţii de care dispunem la ora actuală arată că între ostatici se află şi americani”.