Regimul sirian a tras rachete Scud împotriva rebelilor care încearcă să îl îndepărteze de la putere pe Bashar al-Assad, a declarat un oficial american.

Diplomaţia americană anunţase anterior că regimul sirian foloseşte „rachete” şi bombe incendiare împotriva rebeliunii, fără a preciza tipul armamentului la care se referă.

„Nu sunt în măsură să confirm ce fel de rachete, dar spun simplu că vedem în prezent că sunt folosite rachete”, declarase purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, întrebată în legătură cu un articol din New York Times (NYT) în care oficiali americani acuzau regimul de la Damasc, sub acoperirea anonimatului, că a lansat rachte Scud împotriva opoziţiei siriene.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney nu a vrut să confirme explicit folosirea rachetelor Scud de către Damasc. „Însăşi ideea că regimul ar putea lansa rachete împotriva propriului popor, în interiorul frontierelor, este o escaladă militară stupefiantă, disperată şi totodată disproporţionată”, a declarat el.