Trecut în nefiinţă în data de 3 ianuarie a.c., la vârsta de 82 de ani, regretatul regizor Sergiu Nicolaescu ar putea primi, post-mortem, titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Arad.

”Dispariţia fulgerătoare a celui care a fost un mare regizor, actor, scenarist, publicist şi om politic, Sergiu Nicolaescu, a produs şi la Arad un mare sentiment de tristeţe. Deoarece activitatea domniei sale este legată şi de Arad – în mandatul 2000 – 2004, Sergiu Nicolaescu reprezentând cu cinste şi demnitate Aradul în Parlamentul României, în calitate de senator, iar în filmul intitulat ”15” a imortalizat pe peliculă imagini filmate în locaţii din municipiul Arad în semn de recunoştinţă pentru Arad şi arădenii care au participat la momentul Revoluţiei din Decembrie ’89, am decis să iniţiez un proiect de hotărâre pe care să îl supun dezbaterii CLM Arad, în care propun acordarea post-mortem a titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Arad, în baza Legii 215, art. 38, alin. 2, litera v. Totodată, în baza art. 38, alin. 2, lit. r, din aceeaşi lege, propun ca actualul cinematograf ”Dacia” să poarte numele lui Sergiu Nicolaescu, iar în faţa cinematografului să fie ridicată o statuie dedicată memoriei marelui regizor, actor, scenarist”, a declarat vineri, consilierul local Ionel Ciupe.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre a fost înregistrat la Primăria Arad, urmând a fi programat spre dezbatere, într-o viitoare şedinţă a CLM Arad.