Peste 40.000 de sârbi, ucraineni şi bulgari de rit vechi din Timiş se pregătesc să treacă în noul an, la miezul nopţii de duminică spre luni. Foarte mulţi dintre ei vor avea ocazia să-şi ureze ”Srecna Nova Godina!” (La Mulţi Ani!) în localurile din Timişoara de două ori, după ora oficială a Bucureştiului şi după cea a Belgradului, în prezenţa consulului general al Serbiei la Timişoara, Lazar Manojlovici.
Potrivit secretarului Uniunii Sârbilor din România, Zlatiborca Marcov, fie că vor petrece acasă sau în localuri, de pe mesele lor nu vor lipsi meniurile tradiţionale specifice: karageorgevaci pleskavita, friptură de miel şi purcel, salate sârbeşti, specialităţi de afumături sau celebrul tort cu nucă şi ghibaniţa.

Sârbii nu uită o veche tradiţie, care spune că cei care se lasă acoperiţi înainte de miezul nopţii de fustele ţigăncilor vor avea noroc tot anul. Iar pentru a sparge necazul şi ghinioanele din anul care a trecut, sârbii sparg de podele paharele din care au băut prima şampanie în noul an, fiind convinşi că astfel vor fi sănătoşi şi norocoşi până la Revelionul următor.