Noua taxă de mediu nu este în acest moment definitivată, urmând ca decizia de adoptare a ei să fie luată în urma unei dezbateri, a declarat luni ministrul Mediului, Rovana Plumb.

‘Noua taxă, în momentul în care va fi definitivată, va fi făcută publică. Vreau să asigurăm că nu se va lua nici o decizie decât după o dezbatere publică’, a precizat Rovana Plumb la sediul central al PSD.

Potrivit ministrului, taxa de mediu este un instrument care contribuie la implementarea şi dezvoltarea proiectelor de mediu.

Ministrul Mediului a adăugat că acest concept al timbrului de mediu se are în vedere a fi finalizat la adoptarea bugetului pe acest an.

Rovana Plumb a mai spus că principiul de bază în acest sens este cel potrivit căruia poluatorul plăteşte, acesta fiind principul de bază care stă la baza conceptului de timbru de mediu.

Nu în ultimul rând, social-democratul a arătat că în cazul dezbaterii publice se va ţine cont de normele Comisiei Europene cu care va exista de altfel un dialog în acest sens pentru a nu se risca procedura de infrigement.

Ea a remarcat în context că în acest moment există în România foarte multe maşini care poluează