Liderul Comitetului de Criză de la Oltchim a declarat, joi, că protestele salariaţilor de pe platformă vor continua cel puţin până miercurea viitoare, când va avea loc şedinţa de guvern, unde speră că li se va aproba creditul promis pentru repornirea combinatului.

„Am ieşit din nou în stradă pentru că ne-am dat seama că doar prin astfel de presiuni ne putem face cunoscute problemele. Este singurul mod pentru a-i ţine pe guvernanţi atenţi la problema Oltchim. Noi vom continua protestele cel puţin până miercuri, când va avea loc şedinţa de guvern, şi unde sperăm să se discute acel credit necesar pentru repornirea activităţii”, a precizat Cornel Cernev.

Statul român va acorda un ajutor de salvare pentru Oltchim, în valoare de 40 milioane euro, în cazul în care contractul de privatizare nu se va încheia în termenii prevăzuţi în caietul de sarcini, a declarat, miercuri seară, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, la finalul discuţiilor cu sindicatele de la combinatul vâlcean.

Dan Diaconescu a fost declarat, vineri, adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit 203 milioane lei. Contractul de privatizare nu a fost, însă, semnat, iar avocaţii lui Dan Diaconescu susţin că sunt pregătiţi să negocieze, în continuare, pe marginea documentului şi că nu se grăbesc să semneze.