În primele nouă luni ale acestui an, promovarea făcută Transilvaniei de către Prinţul Charles a adus 3.938 de turişti britanici la Braşov, se arată în studiul Direcţiei Judeţene de Statistică.

Ţara noastră a reuşit să capteze interesul presei din Marea Britanie, anunţând, săptămâna trecută, în deschiderea World Travel Market, desfăşurat la Londra, care este legătura de rudenie dintre Casa Regală a Marii Britanii şi „Dracula”. Potrivit broşurii editate, Regina Maria a Marii Britanii, consoarta lui George al V-lea şi străbunica Prinţului George, era înrudită cu Vlad Ţepeş, domnitorul Ţării Româneşti. O legătură pe care şi Prinţul Charles a susţinut-o în repetate rânduri.

În Braşov cei mai mulţi turişti vor să ajungă la Viscri, satul în care prinţul Charles are o casă de vacanţă. Prinţul Charles deţine o proprietate în satul Viscri din anul 1996. Casa „regală” din Viscri este închiriată peste an turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline, pe săptămână. Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, este vizitat anul de peste 10.000 de turişti, majoritatea străini. Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.