Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, se pregătește intens pentru șefia Partidului Democrat Liberal, încurajat de achitarea sa de către Curtea de Apel Alba, dar mai ales de sprijinul puternic al Elenei Udrea și al președintelui Traian Băsescu.

De altfel, Gheorghe Falcă a fost prezentat din nou drept un apropiat al familiei prezidențiale cu ocazia sărbătorilor petrecute la Covasna când a fost văzut alături de președintele Băsescu în timpul plimbării prin stațiune. Tot acolo a petrecut și familia Udrea – Dorin Cocoș, printre cei mai aprigi susținători ai candidaturii lui Gheorghe Falcă, care a început un amplu turneu electoral în cadrul filialelor PDL. În cazul în care ar avea certitudinea că va strânge un procent confortabil de voturi la congresul PDL din primăvară, Gheorghe Falcă ar urma să demisioneze din funcția de primar, urmând ca să-l sprijine în campanie pe unul din viceprimari.

Din echipa care lucrează deja în favoarea lui Gheorghe Falcă se numără, pe lângă Elena Udrea, Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Ștefan (Pinalti) și Florin Popescu, fostul președinte al CJ Dâmbovița și actualul șef al filialei județene PDL.

Odată cu anunțarea candidaturii sale, ar urma să își anunțe sprijinul pentru acesta și Mihai Răzvan Ungureanu, fostul șef al SIE și actual șef al Forței Civice care a reușit să se aleagă într-un colegiu din Arad cu sprijinul financiar și logistic al lui Falcă. Ungureanu speră ca odată cu venirea lui Gheorghe Falcă la PDL, să fie susținut la președinția României ca și candidat al unei alianțe între Forța Civică și PDL.