Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, joi, în cadrul unei mese rotunde,organizată de Alianța Pacienților Cronici din România,că principalele priorități pe care le are în acest mandat constau în implementarea unei legi privind prevenția în sănătate și „reechilibrarea sistemului sanitar”.

Ministrul Sănătății a mai spus că este inițiatorului unei legi privind prevenția în sănătate. „Proiectul de lege așteaptă la Parlament pentru dezbatere. De data aceasta îl voi susține și ca ministru, pentru că am convingerea că dacă nu ai o prevenție pe care toată lumea să o respecte pe termen mediu și lung, luăm din șansele de însănătoșire a populației acestei țări. În consecință, voi susține, împreună cu comisiile de specialitate adoptarea acestui program, acestei legi, fie ca o lege distinctă, fie o voi introduce ca un capitol în actuala Lege a Sănătății. Trebuie să găsim formula cea mai potrivită”, a explicat ministrul.

Nicolăescu a adăugat că reechilibrarea sistemului sanitar este cea de-a doua direcție prioritară pe care și-o asumă. „Sistemul este dezechilibrat din punct de vedere al modului în care au o importanță mai mare sau mai mică anumite componente. Mă refer la medicina de familie, la medicina de ambulatoriu și mă refer la spitale”, a spus ministrul.