Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să susţină în continuare în Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu „îşi mai doreşte din când în când să fie prim-ministru”.

Preşedintele Traian Băsescua cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara marţi seară la RFI că „preşedintele a fost dezinformat de consilierul domniei sale pe educaţie, care-şi imaginează că legea pe care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea nu este deloc perfectibilă”.

În replică, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, actual consilier prezidenţial, a declarat, la RFI, că este inacceptabil să modifici Bacalaureatul la o lună după începerea şcolii şi că ministrul Ecaterina Andronescu trebuie „să decidă în sfârşit să fie contemporană cu anul 2012”.