Primul-ministru Victor Ponta a afirmat luni că nu are nimic de reproşat celulei de criză constituită pentru salvarea ostaticilor români din Algeria.

”Toţi cei trei ajung în ţară. Cel de-al patrulea – autorităţile algeriene ne-au comunicat sâmbătă că a fost luat din detenţia teroriştilor şi se află în spital. Mi-aş fi dorit enorm de mult (…) ca acel român în spital să fie salvat. Din păcate, nu a fost salvat şi nu are nimeni dintre autorităţile române, nici britanice şi nici franceze detalii referitoare la ceea ce s-a întâmplat în spital. E vorba de moartea unui om. O regret enorm… Nu am nimic să reproşez celulei de criză. Dimpotrivă, au gestionat profesionist în conlucrare cu toţi partenerii noştri internaţionali. Cu informarea mea, nu au dat publicităţii numele persoanelor decedate înainte de a înştiinţa familiile”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, informaţiile despre românii luaţi ostatici în Algeria au fost difuzate presei doar după ce au fost verificate.

”Celula de criză din România şi-a făcut datoria. Indiferent de ceea ce avem ca nemulţumire, despre cum am primit informaţiile de la autorităţile algeriene, asta ţine de legături diplomatice şi nu mă apuc să spun în public ceea ce eventual mă nemulţumeşte. Toate informaţiile pe care le-am dat, le-am dat numai după ce le-am verificat. Şi regret enorm pierderea celor două vieţi. Mi-aş dori enorm de mult să nu facem show-uri televizate din moartea a doi oameni”, a adăugat premierul Victor Ponta.