Uniunea Social Liberală susţine varianta organizării referendumului pentru revizuirea Constituţiei în luna septembrie, iar liderul PNL Crin Antonescu este propunerea Alianţei pentru conducerea acestei comisii. Declaraţia a fost făcută de premier, marţi, la Palatul Parlamentului.

„Cred că cea mai bună propunere pentru conducerea aceastei comisii, pentru a da greutate politică, este dl. Crin Antonescu, nu ca preşedinte al Senatului, ci ca preşedinte al USL”, a declarat Ponta.

El a menţionat că între ideile convenite la nivelul USL este aceea că va trebui menţinut principiul preşedintelui ales în mod direct şi o „republică care să fie organizată după un model care prinde din ce în ce mai mult contur în toată Europa (…) acolo unde preşedintele este ales direct şi are legitimitatea dată de votul direct, dar Guvernul răspunde în faţa Parlamentului şi atribuţiile sunt foarte clar delimitate”.

Liderii USL vor susţine varianta în care referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc în luna septembrie, iar până la sfârşitul anului ar urma să fie validaţi în funcţii noii preşedinţi de consilii regionale.