Hotelierii şi-au anunţat deja tarifele pentru sărbătorile de iarnă, iar până acum pentru jumătate din locurile de cazare s-au făcut rezervări. În decembrie anul trecut 350.000 de turişti au venit în staţiunea Poiana Brașov.

Pentru Crăciun hotelierii au două tipuri de oferte: un pachet cu trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă şi unul cu cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă. În pachet intră şi accesul gratuit la saună, fitness, jacuzzi, piscină, în funcţie de dotările hotelului, dar şi cadouri de la Moş Crăciun pentru cei mici.

Preţurile pornesc de la 150 de euro de persoană la un hotel de două stele şi ajung până la 300 de euro de persoană, la un hotel de cinci stele. Asta pentru pachetul de 3 nopţi. Pachetele de cinci nopţi se vând cu preţuri pornind de la 200 de euro de persoană până la 400 de euro de persoană.

Nici la restaurantele şi terasele din staţiune preţurile nu sunt de neglijat. O cafea poate costa chiar şi 10 lei, o ciorbă 20 de lei, iar o friptură 30 de lei.
De revelion va fi mult mai scump, preţurile fiind cu 40% mai mari la aceleaşi oferte.

Bulganii vin cu oferte mult mai ieftine. De exemplu, la Bansko un sejur de Crăciun se poate găsi şi cu 100 de euro, iar unul de Revelion cu 200. Şi în Austria, sunt de Revelion oferte cu 250-300 de euro, la pensiuni de două stele.