Mihai Atănăsoaei i-a cerut joi lui Sorin Oprescu, în numele PDL Bucureşti, să retragă din dezbaterea publică proiectul de regulament care vizează Centrul Istoric, deoarece în opinia lui acesta este ”o bătaie de joc” şi va stopa activitatea turistică.

”Aş vrea să reiterez faptul că PDL Bucureşti va vota toate proiectele primarului general şi ale majorităţii USL la Capitală care sunt oportune şi legale. Vreau să fac această precizare întrucât PDL ca partid de dreapta are obligaţia de a sprijini şi de a vota proiectele primarilor USL dar numai cu condiţia ca acestea să contribuie la modernizarea şi dezvoltarea oraşului”, a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

Democrat-liberalul a precizat că, prin promovarea unor proiecte precum regulamentul teraselor din Centrul Vechi, Sorin Oprescu şi majoritatea USL dovedesc că nu mai au proiecte importante pentru Bucureşti. ”Vedem astăzi că prin promovarea unor proiecte gen regulamentul teraselor din Centru Istoric primarul general, Sorin Oprescu şi majoritatea USL dovedesc faptul că nu mai au proiecte importante pentru Capitală. PDL Bucureşti în următoarea perioadă va demara consultări reale cu toţi implicaţi în activitatea din Centru Istoric, agenţi economici, persoane fizice, aşa cum de altfel ar fi trebuit să facă şi Primăria Capitalei înainte de a face public acest proiect”, a completat fostul prefect al Capitalei.

El a mai spus că rolul Primăriei Capitalei nu este acela de a obstrucţiona activitatea comercială şi turistică din Bucureşti, iar în opinia lui, Sorin Oprescu şi majoritatea USL au toate pârghiile la îndemână să vină cu soluţii prin care Centrul Istoric să devină ,,o sursă importantă” pentru bugetul Capitalei.